Sawetara langkah penting proses casting ing casting presisi!

Casting presisi minangka proses casting umum ing pabrikan casting baja, nanging pangembangan saiki ora umum kaya casting besi lan casting baja, nanging casting presisi bisa entuk wujud sing akurat lan presisi casting sing cukup dhuwur.

Cara umum kanggo casting presisi yaiku ngrancang cetakan produk miturut gambar. Bedane casting casting lan casting baja yaiku casting baja kudu duwe wates tartamtu kanggo diproses, nalika casting presisi bisa duwe wates utawa ora. Pola lilin asli dipikolehi kanthi casting, banjur proses lapisan lan sanding diulang ing pola lilin. Sawise cangkang sing wis dikeras garing, pola lilin internal banjur cair. Langkah iki minangka dewaxing, supaya entuk rongga; Sawise manggang cangkang, kita bisa entuk kekuatan lan permeabilitas udara sing cukup. Banjur kita bisa mbuwang cairan logam sing dibutuhake ing growong. Sawise adhem, kita bisa nyopot cangkang lan nyopot wedhi, supaya bisa ngasilake produk presisi tinggi. Kita bisa nindakake perawatan panas utawa pangolahan adhem miturut kabutuhan produk.

Proses casting investasi:

1. Miturut syarat gambar pangguna, cetakan dipérang dadi cetakan cekung ndhuwur lan ngisor, sing dirampungake nganggo panggilingan, ngowahi, ngrencanakake lan proses liyane. Bentuk jug cetakan kudu jumbuh karo separo produk. Amarga cetakan lilin umume digunakake kanggo cetakan lilin industri, kita kudu milih bahan paduan aluminium kanthi atose kurang, sarat murah, rega murah, bobot entheng lan murah titik leleh minangka cetakan.

2. Sawise milih bahan paduan aluminium sing apik, kita bisa nggunakake paduan aluminium iki kanggo ngasilake model padat lilin industri. Ing kahanan normal, cetakan lilin industri mung bisa ngasilake produk kosong.

3. Yen pola lilin wis siyap, sampeyan kudu ngowahi wates ing pola lilin. Sawise nyopot barang-barang sing berlebihan ing permukaan, kudu nempelake pola lilin siji ing endhas sing wis siyap.

4. Kita duwe pirang-pirang endhas cetakan lilin sing dilapisi lem industri, banjur disemprotake karo lapisan pertama pasir silika tahan api lan tahan suhu tinggi. Partikel pasir iki cilik banget lan apik, sing bisa njamin lumahing pungkasan kothong Gamelan.

5. Banjur lebokake pola lilin ing pabrik sing nyetel suhu ruangan kanggo pangatusan udara alami, nanging ora kena pengaruh pangowahan pola lilin internal. Wektu pangatusan udara alami gumantung saka kerumitan internal cetakan. Umume, wektu pangatusan udhara kaping pisanan udakara 5-8 jam.

6. Nalika pola lilin garing ing udara, lapisan lem industri dibutuhake ing permukaan pola lilin, lan lapisan pasir kaping loro disemprotake ing permukaan. Partikel pasir ing lapisan nomer loro luwih gedhe lan luwih kasar tinimbang ing lapisan pertama. Sawise ndemek lapisan pasir kaping pindho, minangka lapisan pertama, nindakake pangatusan udara alami

7. Sawise lapisan wedhi kaping loro garing kanthi alami, lapisan kaping telu, lapisan kaping papat lan lapisan kaping lima kanggo blasting pasir bakal ditindakake kanthi cepet. Syarat pasir: kita kudu nyetel kaping sandblasting miturut syarat lan volume permukaan produke. umume, frekuensi sandblasting udakara 3-7 kali. Ukuran partikel saben sandblasting beda, wedhi saben proses luwih kasar tinimbang sadurunge, lan wektu pangatusan udhara uga beda. umume, periode sanding ing pola lilin lengkap bisa udakara 3-4 dina.

Some important steps of the casting process in precision castings

Wektu kiriman: Mei-06-2021