Apa faktor sing bisa mengaruhi kualitas casting kanggo produsen casting baja?

Kualitas casting ana pengaruhe gedhe ing peralatan mekanik, kayata impeller macem-macem pompa, ukuran rongga bagian utama hidrolik, cangkang sing diproses, akurasi garis cetakan lan kasar permukaan, lsp. Masalah bakal langsung nyebabake efisiensi kerja pompa lan sistem hidrolik, uga pangembangan konsumsi energi lan kavitasi. Masalah kasebut isih cukup gedhe, kayata endhas silinder, blok silinder, pelapis silinder, lan knalpot mesin pembakaran internal. Yen kekuwatan lan sifat adhem lan pemanasan casting kayata pipa udara ora apik, bakal langsung mengaruhi umur mesin.

 

Saliyane sing kasebut ing ndhuwur dening produsen casting baja, ana akeh faktor sing bisa mengaruhi kualitas casting baja.

1. Kanggo operasi, prosedur operasi proses sing cukup kudu dirumusake dhisik nalika diproses, lan ing wektu sing padha, level teknis para pekerja kudu ditingkatake, supaya proses kasebut bisa ditrapake kanthi bener.

2. Ing babagan kriya desain, kriya desain sing apik bisa ngasilake produk casting sing apik. Nalika ngrancang, pabrik casting baja kudu nemtokake ukuran lan bentuk casting miturut kondisi lingkungan lan sifat material saka logam kasebut. Dadi, kita uga kudu nimbang rasionalitas desain saka aspek karakteristik proses casting kanggo nyegah cacat sing ora perlu.

3. Kanggo kerajinan casting, pabrik pengecoran baja bisa milih bentuk lan metode nggawe inti sing cocog miturut struktur, ukuran, bobot lan kondisi casting sing dibutuhake, lan nyetel iga casting utawa wesi adhem, sistem pouring lan casting sistem miturut iki. Riser lan sapanunggalane.

4. Ing babagan bahan baku, pabrikan kudu menehi perhatian khusus marang kualitas bahan baku sing digunakake nalika casting. Kualitas bahan baku sing digunakake ing casting kudu cocog karo standar, yen ora bakal nyebabake cacat kayata porositas, pinhole, tancep pasir lan slag ing kasturi, sing bakal langsung nyebabake casting. Kualitas tampilan lan kualitas internal baja, yen serius, bakal nyebabake casting langsung dibuwang.

 

Kualitas produk utamane kalebu telung jinis: kualitas tampilan, kualitas internal lan kualitas panggunaan:

1. Kualitas tampilan: utamane nuduhake kekasaran permukaan, penyimpangan ukuran, penyimpangan bentuk, cacat lapisan permukaan lan penyimpangan bobot, lan liya-liyane, sing bisa diamati kanthi langsung, kabeh nduweni kualitas tampilan;

2. Kualitas intrinsik: Utamane nuduhake komposisi kimia, sifat mekanik lan sifat fisik casting. Umume, kualitas intrinsik mung bisa dideleng kanthi deteksi cacat. Deteksi cacat bisa ndeteksi manawa ana inklusi, bolongan, retakan, lan liya-liyane ing casting. cacat;

3. Gunakake kualitas: umume ketahanan casting ing macem-macem lingkungan, kayata resistensi nyandhang, tahan karat, resistensi lemes, mesin, lan las.

What are the factors that can affect the quality of castings for steel casting manufacturers

Wektu kiriman: Mei-06-2021